Tee työstäsi entistä mukavampaa

Zendesk on suunniteltu helpottamaan ja tehostamaan asiakaspalvelua. Tarkoituksena on tehdä työstäsi mielekästä ja tarkoituksenmukaista kiireessäkin tarjoamalla nimenomaan sinun tarpeitasi vastaavat työkalut. Kun sinä viihdyt työssäsi, pystyt palvelemaan asiakkaitasikin paremmin!

Mikä saa sinut viihtymään työssäsi?

Hyvät työvälineet eivät ole tietenkään yksin ole ratkaisu, mutta apua niistä on. Jos aikasi kuluu kaikkeen muuhun kuin tuottavaan työhön, turhaudut varmasti viimeistään kun kiire yllättää ja asiakkaasi närkästyvät. Ei huolta, tarjolla on ratkaisu!

Käyttäjäystävällinen kokonaisratkaisu

Kun käyttöliittymä on suunniteltu ajatellen erityisesti asiakaspalvelijoiden tarpeita ja työskentelyn tehokkuus ja mielekkyys ovat ohjaava suunnittelukriteeri, saadaan työkalu, joka oikeasti tukee sinua työssäsi. Tämän asiakaspalvelujärjestelmän äärellä on mukava työskennellä – yksinkertainen on kaunista, kun se toteutetaan oikein!

Vapauta aikasi tuottavaan työhön

Kun kaikki yhteydenotot on tuotu yhteen järjestelmään, ja kaikki tarvitsemasi tieto on tuotu sinulle helposti saataville, voit todella keskittyä asiakkaasi ongelmaan. Tiedät aina missä mennään, eikä sinun ei tarvitse enää miettiä, mitä pitäisi tehdä seuraavaksi, mikä on minkäkin yhteydenoton tila ja kuka sitä käsittelee. Työkalusi kertoo tämän kaiken sinulle yhdellä vilkaisulla.

Anna työkalun tehdä osa sinun töistäsi

Tekoäly voi hoitaa asiakaspalveluun tulevat yksinkertaisemmat yhteydenotot ja sinä voit huoletta keskittyä haastavampiin yhteydenottoihin. Järjestelmä voi jakaa työt automaattisesti, järjestää tehtäväsi ja auttaa sinua vastaamaan nopeasti asiakkaan kysymyksiin. Turhien rutiinien sijaan voit keskittyä  asiakkaisiisi – ehkä jää aikaa kehittämiseenkin?

Näin Zendesk palvelee sinua

Kaikki kanavat yhdessä työkalussa

Asiakaspalvelun luonne on muuttunut ja asiakkaat odottavat saavansa yhä nopeampaa ja sujuvampaa palvelua valitsemassaan kanavassa, onpa se sitten sähköposti, chat, puhelinpalvelu, sosiaalinen media tai oma verkkopalvelunne. Zendesk-asiakaspalvelujärjestelmä tuo yhteydenotot kaikista kanavista nyt yhteen helppokäyttöiseen käyttöliittymään, jakaa ja priorisoi yhteydenotot, ja pystyt palvelemaan asiakkaitasi nopeasti ja sujuvasti riippumatta siitä, minkä kanavan päässä asiakkaasi vastausta odottaa.

Työtäsi helpottavat näkymät

Zendesk tarjoaa helposti muokattavat työnäkymät, jotka järjestävät ja suodattavat työsi tarpeesi mukaisesti. Näet yhdellä vilkaisulla yhteydenottojen tilan ja niihin liittyvät olennaiset tiedot. Zendesk kertoo sinulle, milloin viimeistään sinun on vastattava kuhunkin tapaukseen ja näet jos joku muu jo katselee tiettyä yhteydenottoa.

Kaikki olennaiset tiedot yhdellä vilkaisulla

Zendeskissä näet suoraan yhteydenotolta kaikki siihen liittyvät tiedot ja tarvittaessa tuot tietoa katseltavaksi muista keskeisistä järjestelmistäsi suoraan yhteydenotolle integraatioiden avulla!

  • Yhteydenoton sisältö liitteineen ja keskustelu asiakkaan kanssa
  • Sisäinen keskustelu
  • Pyyntöön liittyvä sidosryhmäviestintä
  • Asiakkaan tiedot ja yhteydenottohistoria
  • Jos kyseessä on yritysasiakas, yrityksen tiedot ja yhteydenottohistoria
  • Käsittelijä ja yhteydenoton tila

Vastaa nopeammin valmistoiminnoilla

Silloin kun tarjoamanne ohjeet eivät jo vastaa suoraan asiakkaan kysymykseen, ottaa asiakas teihin yhteyttä. Usein kysymykset ovat yleisluonteisia ja valmisvastauksilla vastaat näihin kyselyihin nopeasti ja sujuvasti. Voit suodattaa ja valita valmisvastauksen sujuvasti, varmistaa esikatselussa, että vastaat oikeaan asiaan, ja lopulta vastaat asiakkaalle laadukkaasti hetkessä. Samalla valmisvastaus huolehtii tapauksen luokittelusta ja tilasta, ja sinä vain tallennat tapauksen ja kaikki on kunnossa.

Asiakkaan tiedot ja historia

Riippumatta palvelukanavasta, asiakkaasi tunnistuu automaattisesti ja näet asiakkaasi palveluhistorian vaivatta. Paikallistat asiakkaasi kysymän asian nopeasti ja pääset vastaamaan asiakkaan odottamatta turhaan. Näin asiakkaasi on tyytyväisempi. Saatte itse päättää asiakastiedon sisällöstä ja myös muista järjestelmistä voidaan tuoda tietoa näkymiinne. Sinun ei enää tarvitse hakea tietoa muualta palvellaksesi asiakasta parhaalla mahdollisella tavalla, sujuvasti ja nopeasti.

Haluatko lisätietoja?

Sini Juntunen

Zendesk-myynti ja konsultointi

Varaa etätapaaminen +358 400 769 196 sini.juntunen@sovellin.com

Haluatko nähdä tämän käytännössä?

Koska Zendesk on pilvipalvelu, on se todella helppo ja kevyt ottaa käyttöön olipa organisaatiosi minkä kokoinen hyvänsä. Mikäli kiinnostuit tuotteesta ja haluaisit siitä organisaatiollesi esittelyn, ole meihin yhteydessä tai vinkkaa, kehen meidän kannattaa olla yhteydessä. Voit myös avata kauttamme maksuttoman 14 päivän kokeilujakson ja kokeilla helposti järjestelmän ominaisuuksia!

Millä muilla tavoilla Zendeskistä on hyötyä?

Vie asiakaspalvelu seuraavalle tasolle

Saat kattavan näkymän asiakaspalveluusi, ja tunnistat asiakaspalvelusi kehitystä kaipaavat kohdat, ja viet palvelun uudelle tasolle.

Kustannustehokasta parempaa asiakaspalvelua

Modernin asiakaspalvelujärjestelmän avulla varmistat asiakaspalvelusi tehokkuuden ja laadun, ja hoidat palvelun nykyistä pienemmin kustannuksinkin.