Zendesk Explore

Kuukauden vinkki: Oman Explore-raportin teko

Explore on Zendesk-asiakaspalvelujärjestelmän oma sisäänrakennettu raportointityökalu, joka kerää kaiken Zendeskiinne kertyvän tiedon paitsi monipuolisiin valmismittaristoihin, myös hyödynnettäväksi omilla raporteillasi, joita voit luoda rajoituksetta tarpeidesi mukaan keskeisten tunnuslukujesi ja avainarvojesi seuraamiseksi.

Voit määrittää Exploreen erilaisia laskelmia, seurata trendejä, simuloida mahdollisia skenaarioita Entä jos -muuttujan avulla, tehdä vertailuja, ryhmitellä tietoja ja lopuksi vielä viimeistellä raportit visuaalisesti ymmärrettävään ja brändisi ilmeen mukaiseen muotoon. Voit tarvittaessa jakaa raportteja tiimisi tai organisaatiosi sisällä tai ottaa tiedot ulos useissa eri muodoissa ja viedä ne vaikka laskentataulukkoon, jos haluat yhdistää Zendesk-dataa muista lähteistä tuleviin tietoihin.

Omien raporttien luomisen kanssa alkuun pääseminen voi kuitenkin tuntua ensi alkuun hieman haasteelliselle Explore-tuotteen monipuolisuuden ja kattavien toiminnallisuuksien vuoksi. Tässä Soveltimen kuukauden vinkki -artikkelissa käymmekin läpi Explore-tuotteen keskeiset termit ja autamme sinut alkuun yksinkertaisen oman raportin luomisessa video-ohjeen tuella.

Kuka voi tehdä omia raportteja Exploressa?

Asiakkaat, joilla on jokin seuraavista:

  • Suite Professional tai korkeampi
  • Erillishinnoittelussa ostettuna Explore Professional tai Explore Enterprise -lisenssi
  • Explore Legacy -lisenssi

Huomaathan, että syyskuun loppuun mennessä Explore Lite tulee käytettäväksi kaikille Support-tuotteen käyttäjille, mutta siihen sisältyvät vain Zendeskin oletusraportit, ei siis mahdollisuutta omien raporttien luomiseen.

  • Jos olet kiinnostunut korottamaan Explore Liten Professionaliin, ole yhteydessä Soveltimen asiantuntijoihin sähköpostitse osoitteeseen myynti@sovellin.com

Zendesk Explore – keskeiset käsitteet

Ennen oman raportin luomisen aloittamista on hyvä ymmärtää Zendesk Explore -tuotteeseen liittyvät keskeiset termit. Olemme lisänneet termit myös englanniksi, mikä helpottaa mahdollista jatkoperehtymistä tuotteeseen Zendeskin kattavan ohjekokoelman avulla.

Hallintapaneeli = Dashboard

  • Muokattava pohja raporttikokonaisuudelle, johon voi koota yhden tai useampia yksittäisiä raportteja ja jolle voi lisätä erilaisia interaktiivisia widgetejä ja suodattimia (aika, ryhmä, organisaatio jne.) tiedon suodattamiseksi käyttökelpoiseen muotoon.
  • Brändättävissä yrityksen ilmeen mukaiseksi.
  • Lue lisää täällä.
Hallintapaneeli

Tietojoukko = Dataset

  • Erillisiä tietomalleja
  • Jokaiselle Zendesk-tuotteelle on oma tietojoukkonsa (osalle jopa useita), joista valitaan omaa raporttia luotaessa mitattavan asian kannalta oikea näkökulma ja käytettävissä olevat attribuutit ja mittaukset.
  • Lue lisää täällä.
Explore-raportin teko: Tietojoukon valinta.

Raportti = Report

  • Yksittäinen raportti, jolla mitataan jotain määrättyä tietoa, ja jota käytetään Hallintapaneelissa.
  • Pohjana käytetään tuotekohtaista tietojoukkoa.
  • Raporttia luodessa perusteena toimivat mittarit, sarakkeet, rivit ja hajottamiset, joille valittua tietoa voidaan sitten jalostaa hyvinkin pitkälle visuaalisesti, laskennallisesti ja erilaisia muuttujia, kuten attribuutteja ja suodattimia hyödyntäen.
  • Lue lisää täällä.
Explore-raportin teko: Esimerkki raportista.

Mittari / Laskettu mittari = Metric / Calculated metric

  • Lukumääräisiä tuloksia, kuten tikettien määrä, tukihenkilön odotusaika minuuteissa, vastausten määrä jne., joita käytetään mittauskohteena raportteja luodessa.
  • Lue lisää mittareista täällä ja Lasketuista mittareista täällä.
Explore-raportin teko: Mittarit

Attribuutti / Laskettu attribuutti = Attribute / Calculated attribute

  • Attribuuteilla voi jaotella raportin tulosta laadullisesti ja ne vastaavat kysymykseen “Miten tietoa halutaan mitata?”.
  • Attribuutteja hyödynnetään raporttia luotaessa Sarakkeet ja Rivit kohdissa ja niitä ovat esim. Tiketin tunnisteet, päivämäärät, ryhmä ja tiketin numero.
  • Lue lisää attribuuteista täällä ja Lasketuista attribuuteista täällä.
Explore-raportin teko: Attribuuttien lisääminen raportille.

Suodatin = Filter

  • Suodattimilla rajataan käytettävää tai katseltavaa tietoa attribuuttien avulla.
  • Suodattimia voi lisätä joko suoraan yksittäiselle raportille tai hallintapaneeliin.
  • Tyypillisiä suodatuksia ovat esim. aikasuodatukset (rajataan raportoitava tieto tiettyyn ajanjaksoon), tyhjien arvojen suodattimen pois raporteilta (halutaan seurata vain tikettejä joille jokin tieto on täytetty), tai suodatus vain tietyn kanavan tai käsittelevän ryhmän tiketteihin.
  • Lue lisää suodattimen lisäämisestä raportille täällä ja hallintapaneelien suodattamisesta täällä.
Aikasuodatin

Kirjanmerkki = Bookmark

  • Tallennettu suodatinasetusten kokoelma hallintapaneelille.
  • Kirjanmerkkien avulla voitte tallentaa valmiiksi erilaisia toistuvasti käytettäviä suodatinyhdistelmiä ja tehdä valitun suodatuksen helposti yhdellä klikkauksella.
  • Kirjanmerkkilistan ylin kirjanmerkki toimii Hallintapaneelin oletussuodatuksena, jota käytetään automaattisesti aina Hallintapaneeli avattaessa.
  • Lue lisää täällä.
Kirjanmerkki

Miten luon oman raportin?

Jos et jo ole tutustunut Zendeskin omaan Getting started with Zendesk Explore -ohjekokoelmaan, suosittelemme lämpimästi tutustumaan siihen, jotta saat tuotetta ja sen käyttöä koskien riittävät lähtötiedot.

Oheisella videolla käymme läpi oman raportin tekemisen vaiheittain. Katso video ja aloita rohkeasti omien raporttiesi luominen!

Edistyneet työkalut raporttien mukauttamiseen

Pääsitkö vauhtiin omien raporttien tekemisen kanssa ja haluaisitko päästä kokeilemaan edistyneempiä toimintoja monimutkaisempien raporttien teossa? Alta löydät linkkejä Zendeskin ohjeistuksiin edistyneempien toimintojen hyödyntämiseen.

Huomioitavaa Zendesk Exploren kielisyyteen liittyen

Tuotteen kielitukeminen suomeksi on toistaiseksi osittain kesken, joten osa käännöksistä voi yhä olla puutteellisia tai huonoja. Valmiissa hallintapaneeleissa peruselementit ovat kaikki englanniksi, mutta esimerkiksi suodattimet ovat käytettävissä käyttäjän kielellä, mikä johtaa toistaiseksi hieman sekavaan kaksikieliseen käyttökokemukseen.

Zendesk kehittää Explore-tuotteen käännöksiä, mutta halutessaan huonoja tai häiritseviä käännöksiä voi myös itse ilmoittaa Zendeskille tai kommentoida aihetta käsittelevää artikkelia Zendeskin asiakastukiportaalissa seuraamalla ohjeita täällä.

Tarvitsetko apua raporttien kanssa?

Asiantuntijamme ovat tukenasi kaikissa Zendeskiin liittyvissä kysymyksissä ja saat kauttamme paitsi Explore-raportointikoulutukset, myös tarpeenne mukaiset valmiit raporttitoteutukset. Voit tutustua asiantuntijoihimme täällä.

Ole yhteydessä osoitteeseen asiakaspalvelu@sovellin.com, niin käydään tarpeenne läpi ja asiantuntijamme tekevät teille sen perusteella työmääräarvion toteutuksesta.

Tähän juttuun liittyvät aiheet

Löytyisikö tästä lisää luettavaa?