Yhteisöalusta, joka yhdistää asiakkaasi

Anna Zendesk Gather-tuotteen avulla asiakkaillesi ääni ja paikka jossa, keskustella muiden asiakkaiden kanssa ja jakaa ideoita, vinkkejä ja neuvoja tuotteesi tai palvelusi käyttöön liittyen.

Tarjoa asiakkaillesi enemmän

Yksittäisistä asiakkaista käyttäjäyhteisöksi.

Seuraa eturivistä, osallistu keskusteluun ja ymmärrä asiakkaitasi paremmin.

Aloita keskusteluja ja kerää tietoa. Valjasta käyttäjäyhteisösi osaksi tuotekehitystä ja pyydä asiakkaistasi jakamaan toiveitaan tuotteesi tai palvelusi kehittämiseksi.

Esittele yhteisöllesi uudet tuotteet ja ideat ja kerää arvokkaita ensikäden kommentteja ja käyttäjäkokemuksia aktiivisimmilta asiakkailtasi.

Palkitse aktiivisimmat keskustelijat. Luo käyttäjämerkkejä erityisille asiantuntemuksille tai saavutuksille ja palkitse toiminnallesi arvokkaita ihmisiä yhteisössä kannustaen aktiivisuuteen.

Anna asiakkaillesi ääni ja foorumi.

Mahdollisuus keskustella läpinäkyvästi muiden käyttäjien kanssa sitouttaa asiakkaitasi ja parantaa asiakasuskollisuutta. Tee Zendesk Guide -asiakasportaalistasi proaktiivinen keskustelufoorumi Gatherin avulla!

  • Pidä keskustelu siistinä moderoimalla
  • Anna käyttäjiesi jakaa vinkkejä ja kokemuksia
  • Kerää kommentteja uusista tuotteista ja ideoista
  • Palkitse aktiivisimmat jäsenet käyttäjämerkeillä
Gather-tuotteen avulla tarjoat asiakkaillesi foorumin, jossa keskustella ja jakaa kokemuksia muiden asiakkaidesi kanssa.
Gather-tuotteen avulla tarjoat asiakkaillesi foorumin, jossa keskustella ja jakaa kokemuksia muiden asiakkaidesi kanssa.

Haluatko luoda juuri sopivan kokonaisratkaisun? Me osaamme auttaa!

Meillä on yli kymmenen vuoden ja yli sadan projektin kokemus monikanavaisen asiakaskokemuksen kehittämisestä – kenties voimme auttaa sinunkin yritystäsi parhaan kokonaisratkaisun löytämisessä?

Sini Juntunen

Zendesk-myynti ja konsultointi

Varaa etätapaaminen +358 400 769 196 sini.juntunen@sovellin.com