Mitä tarkoitetaan tiketöinnillä ja tarvitseeko yritykseni sellaisen?

Modernin asiakaspalvelun työkalut

Monelle yritykselle tehokas monikanavaiseen asiakaspalveluun siirtyminen tarkoittaa jonkinlaisen asiakaspalvelujärjestelmän hankkimista, jotta tiedon ja työskentelyn hajautuminen useaan järjestelmään ja kanavaan vältetään. Erilaisia asiakaspalvelujärjestelmiä onkin tätä nykyä markkinoilla pilvin pimein ja vaikka niiden ominaisuudet osittain poikkeavatkin toisistaan, on kaikkien toimintaperiaate lähtökohtaisesti sama: tehostaa asiakaspalvelun toimintaa kokoamalla yhteydenotot kanavasta riippumatta yhteen käyttöliittymään.

Modernit asiakaspalvelujärjestelmät sopivat joustavasti sekä ulkoisten, että sisäisten asiakkaiden palvelemiseen. Niihin on yhdistettävissä lähestulkoon kaikki mahdolliset kanavat, joista asiakkaat voivat yrityksiin olla yhteydessä, muun muassa sähköposti, puhelin, chat, chatbot, itsepalveluportaali, yhteisöt, WhatsApp, sosiaalinen media, yhteydenottolomakkeet, Teams, Slack, Youtube, Google Review… Lisäksi ne ovat joustavasti integroitavissa muihin järjestelmiin, joten yritykset voivat liittää sen muihin keskeisiin järjestelmiinsä.

Miten valita yritykselleni sopiva tiketöintijärjestelmä?

Asiakaspalvelujärjestelmän valinnassa ei kannata antaa pelkän lisenssihinnan toimia valintaperusteena! Hyvin valittu kumppani säästää yrityksille tässä kohtaa rahaa ja aikaa: kumppani auttaa yrityksiä paitsi valitsemaan yrityksen tarpeeseen sopivimmat palvelukanavat ja keinot asiakaskokemuksen kehittämiseen järjestelmän avulla, myös tarvittaessa tekemään integraatiot muihin järjestelmiisi.

Hyvä kumppani ymmärtää sekä yrityksen, että yrityksen asiakkaiden tarpeen, ja tekee niiden yhdistämisestä mahdollisimman vaivatonta. Hyvin suunniteltu moderni asiakaspalveluprosessi, yritykselle sopivien palvelukanavien valinta ja laadukas, skaalautuva asiakaspalvelujärjestelmä tiimin työkaluna eivät luotettavan kumppanin tuella hyvin tehtynä ole alkuinvestoinnistaan huolimatta pidemmän päälle kuluerä, vaan päinvastoin tuovat ajallisia ja rahallisia säästöjä.