Tehokkaampaa asiakaspalvelua kohtuullisin kustannuksin

Modernin asiakaspalvelujärjestelmän avulla varmistat asiakaspalvelusi tehokkuuden ja laadun. Tehokkuuden nosto ylittää investointisi kustannukset, eikä käyttöönottokustannuskaan päätä huimaa. Maksat käytöstä sen mukaan mitä tarvitset!

Kustannustehokkaasti tarpeesi mukaan

Tarvitsemasi asiakaspalvelukokonaisuus, jolla varmistat palveluittesi tehokkuuden, on todennäköisesti integraatioineen jo valmiina tarjolla. Maksat vain siitä mitä tarvitset ja käytät, ja saat palvelut viiveettä käyttöösi.

Asiakaspalvelun tehokkuus voi nousta jopa 30%

Asiakaspalvelun tehokkuuden lisäksi saavutat muitakin hyötyjä, joten kustannustehokkuutesi voi nousta huomattavasti enemmän. On mahdollista, että investointisi maksaa itsensä takaisin niinkin nopeasti kuin kolmessa kuukaudessa – uskomatonta, mutta mahdollista.

Ota käyttöön sujuvasti ja nopeasti

Zendesk-järjestelmän käyttöönotto vie vain 5-9 viikkoa, jonka jälkeen koulutetut käyttäjäsi pääsevät hyödyntämään asiakaspalvelujärjestelmää tehokkaasti heti ensimmäisestä päivästä alkaen. Kattavan sovellusvalikoiman avulla saat järjestelmän integroitua myös yleisimpiin muihin järjestelmiin käden käänteessä!

Aina tarpeesi mukainen kokonaisuus

Zendesk on skaalautuva pilvipalvelu, joka kasvaa ja kehittyy muuttuvien tarpeidesi mukaan. Ota uusia ominaisuuksia ja palvelukanavia käyttöön sitä mukaa kun niitä tarvitset. Rakenna ketterästi juuri yrityksellesi parhaiten sopiva kokonaisratkaisu!

Miten tämä toteutuu?

Tehokas, ei vain kustannustehokas ratkaisu

Modernin tiketöintijärjestelmän avulla asiakaspalvelun tehokkuus voi tutkitusti nousta jopa kymmeniä prosentteja (Forresterin raportti aiheesta saatavilla pyydettäessä).

Palvelemalla tehokkaasti kaikissa kanavissa, asiakkaiden yhteydenottomäärien vähentyessä itsepalvelun parantuessa ja hoitamalla yhteydenotot tehokkaammin järjestelmän työskentelyä tukevien ominaisuuksien avulla myös tiimisi on tyytyväinen – ja siten taas tehokkaampi!

Ei mittavia projekteja, aina ajan tasalla

Modernin pilvipalvelun otat käyttöön vaivattomasti, ja se tapahtuu tyypillisesti perusteellisestikin hoidettuna 5-9 viikossa. Se voi tuntua lyhyeltä ajalta, mutta yli kymmenen vuoden kokemuksella tiedämme sen riittävän!

Asiantuntijamme konfiguroivat ratkaisun yhteisten määrittelyjen perusteella valmiiksi ja keskeiset järjestelmäintegraatiotkin ovat usein valmiina tarjolla. Projekti on useimmiten kokonaisuutena kevyt ja työmäärältään kohtuullinen myös asiakaspalvelutiimillenne. Omia palvelimia et tarvitse, ratkaisusi pysyy aina ajan tasalla, eikä vuosittaisia päivitysprojekteja enää tarvita!

Toiminnallisuus tarpeittesi mukaan

Zendesk on rakennettu asiakaspalvelun tarpeita ajatellen, ja palasteltu keskeisiin ratkaisualueisiin ja palvelukanaviin. Voit siis helposti rakentaa juuri sinulle sopivan kokonaisratkaisun ja ottaa uusia palvelukanavia ketterästi käyttöön milloin vain. Vaatimustesi muuttuessa voit säätää tilaustasi tarpeitasi vastaavaksi olipa kyse sitten tukihenkilöiden määrän tai lisenssitason muuttamisesta.

Liiketoimintanne kasvaessa ratkaisu on todella helppo pitää ajan tasalla, ja se soveltuu niin sisäisen IT:n kuin ison kuluttaja-asiakaspalvelun käyttöön sujuvasti.

Haluatko lisätietoja?

Sini Juntunen

Zendesk-myynti ja konsultointi

Varaa etätapaaminen +358 400 769 196 sini.juntunen@sovellin.com

Varmista investointisi hyödyt

Keskeinen osa modernia asiakaspalvelujärjestelmää on raportointi ja Zendeskistä saat kaikki asiakaspalvelusi toimintaa koskevat tiedot haluamassasi muodossa kattavan analytiikkatyökalun avulla! Zendesk palvelee kaikkia keskeisiä sidosryhmiä; asiakkaita, asiakaspalvelutiimiänne ja johtoanne.

Käytössäsi on heti kattavat oletusraportit yleisimpien tunnuslukujen seuraamiseen, minkä lisäksi rakennat ketterästi itse juuri yrityksesi tarpeen mukaiset laskennalliset mittarit ja raporttikokonaisuudet omien tietojenne perusteella suoraan Zendeskissä.

Sovellin on Zendesk Advanced Partner ja kauttamme saat:

Lue, millä muilla tavoilla Zendeskistä on hyötyä

Vie asiakaspalvelu seuraavalle tasolle

Saat kattavan näkymän asiakaspalveluusi, ja tunnistat asiakaspalvelusi kehitystä kaipaavat kohdat, ja viet palvelun uudelle tasolle.

Viihdy nyt asiakaspalvelutyössä

Zendesk on suunniteltu helpottamaan ja tehostamaan asiakaspalvelua. Tarkoituksena on tehdä sinun työstäsi mielekästä ja tarkoituksenmukaista, kiireessäkin.