Kaikki asiakaspalvelu yhdessä paikassa

Zendesk Support-asiakaspalvelujärjestelmä tehostaa asiakaspalvelua tuomalla kaikki keskeiset palvelukanavat yhteen näkymään parantaen samalla palvelun laatua, asiakaskokemusta ja tiimisi viihtyvyyttä.

Pistä aspa kuntoon

Parempi asiakkaillesi, tehokas omalle tiimillesi.

75% asiakkaista odottaa sähköpostitse tehdyn tukipyynnön ratkeavan vuorokauden kuluessa. Zendesk Supportilla tämä onnistuu ongelmitta.

Selätä kaaos ja palvele joustavasti juuri siellä, missä asiakkaasi haluavat asioida kanssasi.

Unohda kuluttavat rutiinitehtävät automatisoinnin ja tiimisi tarpeen mukaan luotavien työnkulkujen avulla.

Aseta tavoitteet ja seuraa niitä. Keskity kehittämään oikeita asioita tulosten perusteella.

Tehokas työkalu asiakaspalvelulle

Zendesk Support on helppokäyttöinen, visuaalinen ja selkeä asiakaspalvelujärjestelmä, joka auttaa asiakaspalvelijoita pitämään työnsä järjestyksessä ja vastaamaan asiakkailleen tavoitellussa aikataulussa.

Yksittäisen yhteydenoton koko historia liitteineen on aina helposti saatavilla yrityksenne sisäistä keskustelua myöten ja luokittelet tapaukset oman tarpeesi mukaan, sillä voit itse päättää tietosisällöstä.

Omaksut ja opit nopeasti

Zendesk tarjoaa selkeän ja helppokäyttöisen pilvipalvelun, joka parantaa heti asiakaspalvelun laatua ja tehokkuutta. Omaksut palvelun nopeasti, kehittäen jatkuvasti asiakaspalvelua ja tarjoten parempia kokemuksia.

Psst… Halutessasi saat kauttamme kaikki järjestelmän käyttöönottoon ja käyttöön liittyvät palvelut, kuten tuotteistetut käyttöönottoprojektit ja koulutukset, joiden avulla varmistat, että sekä järjestelmäsi, että asiantuntijasi ovat ensimmäisestä päivästä lähtien valmiina toimintaan!

Yhteydenotot kaikista kanavista järjestetään näkymiin tehokkaiksi tyälistoiksi.
Zendeskin selkeä käyttöliittymä on suunniteltu tukemaan asiakaspalvelijoiden tehokasta työskentelyä. Voit itse määritellä omalle tiimillesi sopivimmat työskentelynäkymät ja työnkulut.

Ota kaikki palvelukanavat haltuusi

Zendesk mahdollistaa tehokkaan monikanavaisen asiakaspalvelun kaikissa kanavissa yhden käyttöliittymän kautta, järjestäen yhteydenotot työskentelyn kannalta oikeaan järjestykseen.

Automatisoi rutiinitehtävät

Zendesk Supportin avulla automatisoit rutiinit, vapauttaen aikaa ongelmien ratkaisuun: määrittele säännöt tapausten ohjaukseen, priorisointiin ja muistutuksiin. Hyödynnä tietoa ja luo nopeasti mallivastauksia, palvellen asiakkaita tehokkaammin.

Makrojen, eli valmisvastausten ja pikatoimintojen avulla nopeutat ja tehostat työskentelyä merkittävästi.
Makrojen, eli valmisvastausten ja pikatoimintojen avulla tarjoat asiakkaille nopeampia vastauksia ja tehostat työskentelyä merkittävästi.

Seuraa ja kehitä toimintaasi

Aseta asiakaspalvelulle vasteaikatavoitteet ja kerää arvokasta palautetta asiakastyytyväisyyskyselyllä yhdellä klikkauksella. Saat kattavista raporteista selkeän kuvan palvelun laadusta ja kehität toimintaa tehokkaasti. Määrittele itse raporttien tietosisältö, tarjoten tiimillesi ja liiketoiminnalle arvokasta tietoa automatisoidussa muodossa, esimerkiksi viikkoraporttina sähköpostitse.

Zendesk Explore kokoaa tiedot kaikista palvelukanavistasi ja yhdistää ne helposti hahmotettavaksi kokonaisuudeksi tarjoten sinulle valmiina keskeiset suorituskykymittarit ja raporttikokonaisuudet.
Zendesk Explore kokoaa tiedot kaikista palvelukanavistasi ja yhdistää ne helposti hahmotettavaksi kokonaisuudeksi tarjoten sinulle valmiina keskeiset suorituskykymittarit ja raporttikokonaisuudet.

Palvele vielä paremmin

Zendesk Support -asiakaspalvelujärjestelmään voi saumattomasti liittää seuraavat Zendesk-tuotteet, joilla voit parantaa asiakaspalveluasi entisestään:

Haluatko luoda juuri sopivan kokonaisratkaisun? Me osaamme auttaa!

Meillä on yli kymmenen vuoden ja yli sadan projektin kokemus monikanavaisen asiakaskokemuksen kehittämisestä – kenties voimme auttaa sinunkin yritystäsi parhaan kokonaisratkaisun löytämisessä?

Sini Juntunen

Zendesk-myynti ja konsultointi

Varaa etätapaaminen +358 400 769 196 sini.juntunen@sovellin.com