Tekoälystä saumaton osa asiakaspalveluasi

tekoäly osaksi asiakaspalveluasi

5.4.2021 | Aiheet: Zendesk

Mitä jos tekoäly voisi ratkoa yksinkertaisimmat yhteydenottopyynnöt itsenäisesti ehdottamalla asiakkaalle sopivia ratkaisuja tietokannastanne? Tai mitä jos voisit helposti suunnitella botin, joka palvelee asiakkaitasi chatissa tarjoten vastauksia ja keräten tarvittavia tietoja ennen kuin tarvittaessa siirtää keskustelun varsinaiselle tukihenkilölle? Jos tekoäly todella olisi saumaton osa asiakaspalveluasi?

Ihmiset suosivat tänä päivänä tutkitusti entistä enemmän erilaisia pikaviestintäkanavia, kuten chatia, sillä ne tarjoavat vaivattoman, nopean ja tehokkaan tavan ottaa yhteyttä ja löytää nykyään myös vastauksia itse suoraan selailemassaan palvelussa tai sivustossa. Vaikka tekoälyn käyttö osana yrityksenne asiakaspalvelua tuntuisi vielä kaukaiselta ajatukselta, on se jo hyvää vauhtia yleistymässä myös osana suomalaisten yritysten asiakaspalvelua.

Erilaisten tekoälyä hyödyntävien bottien avulla yritykset voivatkin halutessaan nykyaikaistaa ja tehostaa asiakaspalveluaan tätä nykyä kevyemmin ilman raskaita kehitysprojekteja ja kalliiden integraatioiden rakentamista. Myös Zendesk haluaa mahdollistaa asiakkailleen tekoälyn vaivattoman käyttöönoton ja onkin vuoden alussa julkistanut uusia tuotteisiinsa saumattomasti liitettyjä toiminnallisuuksia ja työkaluja, joiden avulla tuot tekoälyn osaksi asiakaspalveluasi haluamissasi kanavissa.

Uusien työkalujen avulla voit itse rakentaa esimerkiksi haluamasi asiakaspolut botille chatia varten ilman koodaamista tai määritellä yksinkertaisin säännöin mistä artikkeleistasi botti voi ehdottaa ratkaisua sähköpostitse tuleviin pyyntöihin.

Answer Bot muuntautuu nyt chattibotiksi

Zendesk on jo aiemmin julkistanut oman bottinsa, Answer Botin, joka ei kuitenkaan ole suomalaisille yrityksille ollut tähän saakka kovinkaan hyödyllinen, sillä botti ei vielä tue suomen kieltä. Vaikka kielitukea ei suomelle vielä olekaan, niin uusien työkalujen avulla Answer Botin voi kuitenkin valjastaa chattibotiksi ja määrittää itse valmiiksi erilaisia asiakaspolkuja, jolloin botin ei tarvitse osata tulkita ja analysoida suomen kieltä.

Botti voi vastata yksinkertaisiin kysymyksiin lyhyin ja ytimekkäin vastauksin, ja monimutkaisempiin kysymyksiin ehdottamalla erilaisia artikkeleita asiakkaan luettavaksi tai siirtämällä keskustelun tukihenkilön jatkettavaksi live chattina. Botin rakentamisesta chattia varten on tehty ketterää ja helppoa Flow Builder -työkalun avulla. Suunnittele itse palveluusi sopivat asiakaspolut, mahdollisesti tarjottavat valmiit vaihtoehdot asiakkaan valittavaksi, sekä valintoja seuraavat toiminnot, kuten ehdotettavat artikkelit tai chatin siirtämisen tukihenkilölle.

Voit mukauttaa bottinne paitsi ulkoasullisesti käyttämällä brändinne värejä ja logoja, myös personoimalla botin tervehdykset ja viestit yrityksenne mukaiseksi, onpa se sitten rennompi ja helposti lähestyttävä Bottikaveri tai virallisempi asiantuntija. Näiden toiminnallisuuksien ansiosta yrityksenne voi tarjota asiakkaille persoonallista, mutta silti automatisoitua, palvelua kellon ympäri.

Voit tutustua Flow Builder työkaluun ja Answer Botiin tarkemmin Zendeskin omilla sivuilla täällä tai pyytää meiltä demon asiasta.

Sisältyvätkö Answer Bot ja Flow Builder lisenssiini?

Answer Bot ja Flow Builder-työkalu sisältyvät kaikkiin uusiin Suite-lisenssipaketteihin. Vanhojen lisenssimallien osalta voit olla yhteydessä meihin sähköpostitse osoitteeseen asiakaspalvelu@sovellin.com, niin tarkistamme ominaisuuksien saatavuuden nykyiseen lisenssimalliinne.

Jos haluat tutustua tarkemmin Zendesk-tuoteperheeseen ja sen ominaisuuksiin, löydät lisätietoa sivuiltamme täältä.

Palaa artikkelien sivulle

Artikkelivalintasi perusteella sinua voisivat kiinnostaa myös nämä:

Sini Juntunen sertifioitu Zendesk-konsultti
Asiakaspalvelun trendit 2023
Zendesk Explore
liity sähköpostilistalle

Tilaa hyödylliset vinkkimme suoraan sähköpostiin

Älä huoli, sillä mekään emme pidä roskapostista. Viestimme sinulle vain, kun meillä on olennaista kerrottavaa.


    liity sähköpostilistalle