​Uusia hyödyllisiä ominaisuuksia Zendeskiltä

Zendesk-asiakaspalvelujärjestelmä kehittyy jatkuvasti. Yksi pilvipalvelun eduista on ehdottomasti, että uudet ominaisuudet saadaan käyttöön automaattisesti ilman erillisiä raskaita päivitysprosesseja. Zendesk on ollut aktiivinen nyt syksyllä ja tuonut palveluunsa useita hyödyllisiä ominaisuuksia. Alla poimintoina muutamia näistä ominaisuuksista, jotka ovat jo nyt käytettävissänne.

Kanavaintegraatiot – entistä laajempi tuki eri palvelukanaville

Zendesk Support tarjoaa entistä laajemman tuen uusille asiakastuen kanaville uuden toiminnallisuuden myötä. Aikaisempien lukuisten valmisintegraatioiden, mm. Facebook ja Twitter, lisäksi Kanavaintegraatiot-toiminnallisuuden (Channel Integrations) kautta voit lisätä nyt muitakin uusia kanavia asiakaspalveluusi. Voit kommunikoida asiakkaittesi kanssa melkein kaikilla alustoilla missä tahansa Internetissä asentamalla kanavakohtaisen sovelluksen. Näillä kanavilla tukihenkilöt voivat vastata viesteihin, arvosteluihin ja kommentteihin samalla tavalla kuin muihinkin yhteydenottopyyntöihin. Tukihenkilön kommentit lähetetään takaisin palveluun Zendeskin ja sovellusten ohjelmoijien luomien integraatioiden kautta. Voit myös rakentaa oman integraation, jos haluat.

Nyt tarjolla ovat mm. valmistoteutukset seuraaville palveluille: YouTube, Trustpilot reviews, Channel Reply ja GooglePlay reviews. Nyt voit kytkeä nämäkin palvelut osaksi sujuvaa asiakaspalvelua. Voimme varmasti odottaa, että lähitulevaisuudessa näemme lisää tähän tukeutuvia integraatioita, ja asiakaspalvelun kanavatarjonta laajenee entisestään.

Jos tarvitset käyttöösi kanavan, joka ei ole vielä tuettu, voit olla yhteydessä meihin. Jos taas haluat tutustua teknisesti siihen, miten integraatioita toteutetaan, voit tutustua asiaan täältä..

Poistetut tiketit

Varsin toivottu piirre on ollut parempi poistettujen tikettien hallinta. Lokakuun puolesta välistä alkaen uusi ominaisuus on ollut käytettävissä kaikille. Nyt poistetut tiketit siirtyvät roskakoriin, josta ne poistetaan 30 päivän kuluttua. Kun ne poistetaan roskakorista, poistuvat tiketit kokonaan järjestelmästä, eikä ei-toivottua tietoa enää tallenneta taustalla, mikä on ollut myöskin toivottu ominaisuus.

Uuden toiminnallisuuden hyötyjä ovat mm.

  • Epähuomiossa poistetut tiketit voi nyt palauttaa.
  • Näkyvyys poistettuihin tiketteihin voidaan rajata niihin käyttäjiin, joilla on tarve nähdä poistetut tiketit.
  • Lopulta poistuvat tiketit poistetaan kokonaan tietokannasta.

Lisätietoa ominaisuudesta voi lukea täältä.

Microsoft-tileillä sisäänkirjautuminen, Office 365

Kertakirjautuminen (Single Sign On, SSO) on ollut tuettuna jo pitkään ja mm. Azuren Zendesk-sovelluksella kertakirjautuminen on ollut helppo toteuttaa Microsoftin palveluiden osalta. Nyt asia on tehty vielä helpommaksi Office 365 -palvelua käyttäville organisaatioille. Kirjautuminen on mahdollista tukihenkilöille ja on taas yksi salasana vähemmän muistettavana.

Lisätietoa Microsoft kirjautumisen tuesta voi lukea täältä.

Uudet mobiiliversiot (Android ja iPhone)

Zendesk toi marraskuussa myös uudet versiot tukihenkilön puhelinsovelluksista, joilla asiakaspalvelun hoitaminen on entistä sujuvampaa myös mobiilisti. Mobiilisovellus tarjoaa nyt laajemmat mahdollisuudet käsitellä yhteydenottopyyntöjä, niiden tietoja, ja vastaaminen valmisvastauksilla on tuettuna. Voit myös liittää ja katsella yhteydenottopyyntöjen liitteitä ja voit saada ilmoitukset yhteydenottojen päivityksistä puhelimeesi (Push notifications).

Lisätietoa uusista ominaisuuksista voi lukea täältä.

Suora tuki tekstiviestipalveluille

Niinkin vanha teknologia kuin tekstiviesti nostaa päätään asiakaspalvelupuolella. Kasvavissa määrin asiakkaat odottavat, että voivat kevyesti ja nopeasti hoitaa asiansa yritysten kanssa myös tekstiviestein. Muutos on seurausta yleisestä mobiilikäytön kasvusta. Nyt Zendesk Talk -käyttäjille on tarjolla suoraan myös Text-ominaisuus, jolla on helppoa ja suoraviivaista myös viestiä asiakkaiden kanssa SMS-viestein.

Lisätietoa ominaisuudesta voi lukea täältä.

Automaattiset vastaukset nyt avoimessa Beta-testauksessa

Jo jonkin aikaa sitten Zendesk julkisti kokeiluvaiheen automaattisien vastausten osalta, ja nyt toiminnallisuus on avoimessa Beta-testausvaiheessa, johon voitte liittyä mukaan. Toiminnallisuuden saa käyttöönsä parissa päivässä liittyessään, ja suosittelemme tutustumaan palveluun.

Asiakkaan ottaessa yhteyttä teihin, Zendesk tulkitsee yhteydenoton sisällön ja tarjoaa suoraan jo vaihtoehtoisia vastauksia asiakkaalle ennen kuin itse ehditte ottaa vielä yhteydenottoa työn alle. Löytäessään oikean vastauksen kysymykseensä, voi asiakas helposti valita tukipyynnön jo ratkaistuksi. Tuloksena tyytyväisempi asiakas ja tehokkaampi asiakaspalvelu.

Lisätietoa ominaisuudesta voi lukea täältä.

Pienoissovellus kehittyy

Zendesk-pienoissovellus on tarjonnut jo pitkään erittäin helpon ja nopean tavan kytkeä itsepalvelun, ohjeet ja lomakken tai chatin, mille tahansa verkkosivustolle. Palvelu on voitu viedä sinne, missä asiakkaatkin ovat, vain lisäämällä nopeasti pieni koodi osaksi omaa sivustoa.

Nyt Zendesk on lisännyt joustavuutta pienoissovellukseen tuomalla siihen rajapinnan, jonka kautta voit vaikuttaa perusasetuksia laajemmin mm. pienoissovelluksen sijaintiin ja ulkoasuun. Voit myös vaikuttaa siihen, mitkä toiminallisuudet pienoissovelluksessa ovat kulloinkin käytettävissä, ja halutessasi kytkeä sen oman sivustosi toiminnallisuuteen enemmän oman halusi mukaan. Lisätietoa voit lukea täältä.

Odotamme myös mielenkiinnolla pienoissovellukseen tulossa olevaan laajempaa tukea lomakkeille, mutta myös saman tuen julkaisua mobiilisovelluksien kehittäjien käyttöön (Support SDK). Lomakkeita käyttävillä on jatkossa siis mahdollisuus tuoda lomakkeet myös pienoissovellukseen ja pystytte keräämään asiakkaalta entistä paremmin juuri tarvittavan tiedon yhteydenoton hoitamiseksi tehokkaasti. Toiminnallisuus on tällä hetkellä Beta-testausvaiheessa. Voit liittyä mukaan ja lukea lisätietoa täältä.

Lisätietoa Zendeskin uusista ominaisuuksista

Jos kaipaat lisätietoa yleisemmin Zendeskin uusista piirteistä, kannattaa aina välillä käydä vilkaisemassa heidän tiedotteitaan asiasta. Tiedotteet löydät täältä.