Ongelmia sähköpostin edelleenlähetyksessä Office 365/Exchangesta Zendeskiin

Kaikki-asiakaspalvelukanavat-käyttöön-Sovellin-ja-Zendesk

13.11.2020 | Aiheet: Uutiset, Zendesk

Microsoft on kiristänyt tietoturvapolitiikkaansa niin, että automaattinen sähköpostin edelleenlähetys Zendeskiin (external forwarding) on otettu oletuksena pois käytöstä, mikä voi aiheuttaa muutoksia sähköpostien toiminnassa Zendeskissä. Tämä saattaa ilmetä siinä, että Office 365/Exchange ei pysty välittämään sähköposteja edelleen Zendeskiin, vaan ilmoittaa sen sijaan, että viestiä ei voida toimittaa.

Mikäli havaitsette kyseisiä ongelmia, on asia mahdollista korjata menemällä Office 365 järjestelmässä Admin Security Centeriin, ja luomalla siellä uuden käytännön roskapostin torjunnan asetuksiin. Teidän tulee siis määrittää erikseen jokainen sähköpostiosoite, johon edelleenlähetys halutaan sallia.

Polku ratkaisun totetutukseen: Admin Security Center > Uhkien hallinta > Käytäntö > Roskapostien torjunnan asetukset. 

Tiketeiltä on jäänyt puuttumaan päivityks – mitä nyt? 

Jos edelleenlähetyksen katkeamisen vuoksi asiakkaiden viestejä on jäänyt saapumatta Zendeskiin, mutta teillä tallennetaan kopiot viesteistä palveluosoitteen inboxiin edelleenlähetyksen yhteydessä, löytyvät viestit edelleen sieltä. Voitte siis edelleenlähettää viestit manuaalisesti Zendeskiin (esim. support@omatoimialue.zendesk.com osoitteeseen) siitä alkaen, kun virheviestejä on alkanut tulla tai kun päivityksiä tiketeille ei enää ole tullut Zendeskiin, niin saatte päivitykset tiketeille oikein.   

Suosittelemme samalla tarkastelemaan viestihistoriaa taaksepäin ainakin viikon päähän ja tarkistamaan lisäksi Zendeskin päässä, että manuaalisesti edelleenlähettämänne viesti tulee aina kyseiselle tiketille päivityksenä. 

Emme tallenna kopioita inboxiin, mitä teemme? 

Mikäli ette tallenna kopioita sähköposteista palveluosoitteen inboxiin Exchangessa, kannattaa edelleenlähetyksen korjaamisen jälkeen ensimmäiseksi selvittää, milloin virheviestejä edelleenlähetyksen katkeamisesta on alkanut tulla ja viestiä tilanteesta tuon ajankohdan jälkeen päivittämättömille tiketeille esimerkiksi massamuokkaamalla ja käyttämällä makroa tai luomalla automaation. 

Tarvittaessa voitte olla yhteydessä Soveltimeen, jonka lisäksi Zendeskin Help Center tarjoaa aina lisäapua: https://support.zendesk.com/hc/en-us 

Palaa artikkelien sivulle

Artikkelivalintasi perusteella sinua voisivat kiinnostaa myös nämä:

Kuukauden vinkki: Sivukeskustelut toiminnon käyttöönotto
SOS-Lapsikylä lahjoitus
liity sähköpostilistalle

Tilaa hyödylliset vinkkimme suoraan sähköpostiin

Älä huoli, sillä mekään emme pidä roskapostista. Viestimme sinulle vain, kun meillä on olennaista kerrottavaa.


    liity sähköpostilistalle