Miten otan Zendeskin käyttöön?

Zendesk-käyttöönotto on suoraviivainen ja nopea – aivan kuten työkalu, jolla jatkossa tarjoat asiakkaillesi helposti entistä parempaa palvelua! Voit ottaa tuotteita ja kanavia joustavasti käyttöön vaiheittain tai rakentaa alusta alkaen kaikki kanavat sisältävän kokonaisratkaisun.

Käyttöönoton neljä askelta:

 

1

Esittely ja tilanteesi kartoitus

Tarvitset seuraavaa:

60 minuuttia aikaa

Tietokoneen etäpalaveriin osallistumista varten

Varaa aikasi Zendesk-esittelyyn ja anna asiantuntijoidemme vastata kysymyksiisi sekä demota tuotetta. Esittelyn jälkeen suosittelemme tarvettasi parhaiten vastaavaa lisenssikokonaisuutta ja teemme tarjouksen.

2

Lisenssitilaus ja käyttöönottoprojekti

Kauttamme saat lisenssit laskulla samaan hintaan kuin suoraan Zendeskiltä. Lisenssiasiakkaanamme saat lisäksi suomenkielisen tuen paikalliselta kumppanilta. Lisenssejä pääset tilamaan helposti laittamalla sähköpostia osoitteeseen myynti@sovellin.com tai alla olevan painikkeen kautta.

Käyttöönottovaiheeseen tarjoamme tukea joko käyttöönottoprojektina tai tuntitöinä. Halutessasi voit ottaa tuotteen käyttöön myös itsenäisesti ja ostaa kauttamme pelkät lisenssit.

3

Ratkaisu on valmis ja sujuvasti käytössä

Tarvitset seuraavaa:

Kuohuvaa, kippis! Projekti on nyt valmis.

Onnittelut! Voit nyt nauttia sekä tyytyväisemmistä asiakkaista, että asiakaspalvelutiimistä!

4

Ylläpito ja kehittäminen

Zendesk kasvaa liiketoimintasi ja muuttuvien tarpeidesi mukana. Voit kehittää palveluasi itse, pyytää konsulttimme tukea tarvittaessa tai halutessasi ulkoistaa koko pääkäyttäjyyden meille.

Hei. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyn evästeiden käytön ja sivuston käyttöehdot.

Asia selvä