Miten otan Zendeskin käyttöön?

Zendesk-käyttöönotto on suoraviivainen ja nopea – aivan kuten työkalu, jolla jatkossa tarjoat asiakkaillesi helposti entistä parempaa palvelua! Voit ottaa tuotteita ja kanavia joustavasti käyttöön vaiheittain tai rakentaa alusta alkaen kaikki kanavat sisältävän kokonaisratkaisun.

Käyttöönoton neljä askelta:

 

1

Esittely ja tilanteesi kartoitus

Tarvitset seuraavaa:

60 minuuttia aikaa

Tietokoneen etäpalaveriin osallistumista varten

Varaa aikasi Zendesk-esittelyyn ja anna asiantuntijoidemme vastata kysymyksiisi sekä demota tuotetta. Esittelyn jälkeen suosittelemme tarvettasi parhaiten vastaavaa lisenssikokonaisuutta ja teemme tarjouksen.

2

Lisenssitilaus ja käyttöönottoprojekti

Kauttamme saat lisenssit laskulla samaan hintaan kuin suoraan Zendeskiltä. Lisenssiasiakkaanamme saat lisäksi suomenkielisen tuen paikalliselta kumppanilta. Lisenssejä pääset tilamaan helposti laittamalla sähköpostia osoitteeseen myynti@sovellin.com tai alla olevan painikkeen kautta.

Käyttöönottovaiheeseen tarjoamme tukea joko käyttöönottoprojektina tai tuntitöinä. Halutessasi voit ottaa tuotteen käyttöön myös itsenäisesti ja ostaa kauttamme pelkät lisenssit.

3

Ratkaisu on valmis ja sujuvasti käytössä

Tarvitset seuraavaa:

Kuohuvaa, kippis! Projekti on nyt valmis.

Onnittelut! Voit nyt nauttia sekä tyytyväisemmistä asiakkaista, että asiakaspalvelutiimistä!

4

Ylläpito ja kehittäminen

Zendesk kasvaa liiketoimintasi ja muuttuvien tarpeidesi mukana. Voit kehittää palveluasi itse, pyytää konsulttimme tukea tarvittaessa tai halutessasi ulkoistaa koko pääkäyttäjyyden meille.