Tee tekoälystä väsymätön asiakaspalvelutiimin jäsen.

Anna asiakaspalvelijoidesi keskittyä haastavampien yhteydenottojen hoitamiseen samalla kun helpommat rutiinitehtävät hoituvat automaattisesti taustalla ja asiakkaidesi yksinkertaiset ongelmat ratkeavat kuin itsestään.

Valjasta tekoäly tiimisi avuksi

Botti, joka keskustelee yrityksesi äänellä.

Tee botista saumaton osa asiakaspalvelutiimiäsi antamalla sille yrityksesi brändin mukainen ääni ja persoona ja varmista yhdenmukainen asiakaskokemus palvelukanavasta riippumatta.

Palvele asiakkaitasi kellonajasta riippumatta laittamalla botti vastaamaan asiakkaidesi yleisimpiin kysymyksiin. Keskustelunomainen botti ohjaa asiakkaasi väsymättä ratkaisun äärelle 24/7!

Tekoälyagentista lisäpotkua tiimillesi. Tarjoa asiakaspalvelijoille OpenAI:ta hyödyntäviä tekoälytyökaluja, jotka helpottavat työskentelyä muun muassa ehdottamalla ratkaisuja ja puuttuvia ohjeita, hoitamalla laadunvalvontaa sekä luonnostelemalla valmiita vastauksia puolestasi.

Rakenna, ylläpidä ja kehitä bottejasi muuttuvien toimintatapojen, uusien tarpeiden tai raportoinnissa tunnistettujen puutteiden pohjalta. Varmistat helposti, että bottisi tarjoaa aina timanttisia ratkaisuja!

Tekoäly on keskeinen osa modernia asiakaspalvelua.

  • Keskustelunomainen botti personoitavissa brändisi mukaan
  • Käytettävissä valmiita bottipersoonia – valitse vain yrityksellesi sopivin!
  • Luo botille helposti erilaiset kysymys-vastauspolut
  • Helppo ylläpitää ja kehittää – botti tunnistaa ja ehdottaa puuttuvia ohjeistuksia ja sisältöjä
  • Ehdottaa asiakaspalvelijoillesi ratkaisumalleja ja luonnostelee vastauksia
Rakennat helposti valmiita kysymys-vastauspolkuja Zendeskin tekoälyä hyödyntävälle botille.
Rakennat helposti suoraan Hallinnointikeskuksessa valmiita kysymys-vastauspolkuja erilaisin toiminnoin ja varmistat, että botti kykenee ratkaisemaan yksinkertaiset yhteydenotot vaivatta itse ja tarvittaessa ohjaamaan asian asiakaspalvelijalle.

Haluatko luoda juuri sopivan kokonaisratkaisun? Me osaamme auttaa!

Meillä on yli kymmenen vuoden ja yli sadan projektin kokemus monikanavaisen asiakaskokemuksen kehittämisestä – kenties voimme auttaa sinunkin yritystäsi parhaan kokonaisratkaisun löytämisessä?

Sini Juntunen

Zendesk-myynti ja konsultointi

Varaa etätapaaminen +358 400 769 196 sini.juntunen@sovellin.com