Zendesk Talk palvelumme

Zendesk Talk: uusi Away-tila pian käytettävissä

Zendesk tuo Talk-asiakkalleen Online- ja Offline-tilojen lisäksi uuden Away-tilan viikolla 10. Tilan avulla yrityksesi saa paremman näkyvyyden siihen, mitä tukihenkilösi kulloinkin tekevät. Jatkossa pääsetkin seuraamaan Talk-raportoinnissa Total Online Time-mittarissa eroteltuna Online- ja Away-tiloissa vietettyä aikaa.

Uuden tilan myötä, esimerkiksi tauolle lähtiessään, tukihenkilön ei tarvitse enää laittaa itseään Offline-tilaan, vaan hän voi merkitä itsensä Away-tilaan, jolloin puhelut eivät yhdisty hänelle, vaan ohjautuvat jollekin vapaana olevalle tukihenkilölle tai puhelujonoon. Away-tilassa olevalle tukihenkilölle ei voi myöskään siirtää puheluita.

Miten uusi tila vaikuttaa käytännössä työskentelyyn?
Jos kaikki tukihenkilösi ovat yhtä aikaa Offline-tilassa, puhelut ohjautuvat suoraan vastaajaan. Jos kaikki tukihenkilösi sen sijaan ovat yhtä aikaa Away-tilassa, puhelut ohjautuvat jonoon asettamiesi maksimijono- ja jonotusaika-asetusten mukaisesti.

Miten otan uuden tilan käyttöön?
Uusi tila tulee automaattisesti käytettäväksi kaikille Talk-asiakkaille viikolla 10, eikä käyttöönotto vaadi mitään toimia.

Tutustu Zendeskin omaan uutiseen aiheesta tai ole yhteydessä meihin, niin kerromme lisää!